Product Review: Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream Dari Karmart Malaysia

Assalamualaikum.


Kalau anda tonton vlog saya, mesti anda tahu saya asyik bebel kulit saya tengah problem.Ya! problem betul sampai kering menggelupas di kawasan tertentu terutama di bahagian hidung.Dalam banyak-banyak masalah kulit, Kulit kering lah yang paling tak digemari..eleh berbelit pula ayat, patutnya cakap paling dibenci je LOL.


Tapi sekarang saya rasa dah jumpa penyelesai masalah kulit kering malah masalah lain juga seperti pori terbuka, kulit kusam, ruam dan juga kedutan(aisehmannn.. dah tua lah) bhahaha.Disebabkan saya tak suka simpan rahsia produk yang best-best, jadi saya nak review Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream dari Karmart Malaysia.Harap dapat bantu anda yang mengalami masalah kulit seperti saya juga.


The cutest packaging ever! ohmai... ohmai.Teruja bila jumpa produk comel.


PRODUK:
Cathy Doll Snail Bright
Snail Whitening Cream For Dry & Combination Skin.

BERAT:
50g

Harga asal:
RM59.90
Harga selepas diskaun -40%
RM35.94 !!!

BOLEH DIBELI DI:

MAKLUMAT LANJUT:-


Botol produk, tetap cute 😊


Packaging yang menjamin kebersihan sebab takyah celup jari untuk ambil produk.


Hanya tekan ke bawah dan krim akan keluar melalui lubang di tengah.


Tekstur produk yang licin.


Perbezaan kulit sebelum dan selepas disapu Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream.

Tanpa Snail Bright:
Kulit Kering dan kusam.

Selepas disapu Snail Bright:
Lembab dan glowing.


Ini bukan gambar google, ini gambar saya sendiri hewhew.

Di sebelah kiri: 
Saya pakai mekap terus tanpa pakai Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream.Mungkin disebabkan kulit kering, selepas sejam dua mekap pecah dan nampak cakey.

Di sebelah kanan:
Saya sapu dulu Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream dan kemudian baru pakai mekap, mekap nampak lebih rata dan melekat dengan baik di kulit.Pori-pori juga dapat disamarkan.


Sebelum dan selepas memakai Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream.Kulit tanpa mekap, hanya eyeliner dan lip tint sahaja.Anda rasa saya edit? anda fikir saya ada masa untuk edit glowing? haha.. sudah tentu tidak! inilah hasilnya, boleh nampak perbezaan sebelum dan selepas, Lebih glowing dan tak kusam lagi.


Kagum betul dengan efek glowing selepas setiap kali sapuan Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream, terutama bila kulit terkena cahaya.Kulit yang kering dan menggelupas dah hilang dan jadi lembab.


Produk kegemaran kini sebab hasilnya boleh dilihat serta merta😍


FUNGSI PRODUK:
πŸ’— Melegakan iritasi kulit.
πŸ’— Mengurangkan kemunculan ruam dan kedutan.
πŸ’— Menghilangkan jerawat dengan Snail Bright Whitening Cream For Dry & Combination Skin.
πŸ’— Formula ekstrak snail mucus menanggalkan sel kulit yang tidak aktif dan mengimbangi tona semulajadi kulit untuk kulit yang flawless.
πŸ’— Diadun dengan bahan-bahan pelembab terbaik, wajah akan terasa segar sepanjang hari.
πŸ’— Made in Korea.


ANTARA BAHAN YANG TERKANDUNG DIDALAM PRODUK:
πŸ’“ Snail mucus extract - melicinkan kulit, merawat jerawat dan mengelakkan degenerasi kulit.
πŸ’“ Hyaluronic acid - membantu mengekalkan paras air.
πŸ’“ Trehalose - diatomic molecule glucose yang boleh didapati di dalam tumbuhan dan haiwan, pada asasnya mengekalkan kelembapan di dalam kulit dan mencegah dari kemerosotan kulit.
πŸ’— Vit C - Membantu mencerahkan tona kulit dan mengekalkan keanjalan kulit.


PENGALAMAN SAYA SENDIRI MENGGUNAKANNYA:
πŸ’– Tekstur krim licin dan mengambil masa untuk menyerap ke kulit, jadi jangan sapu banyak sangat okay? πŸ˜‰
πŸ’– Ada bau wangi.
πŸ’– Walaupun sapu sikit saja, kulit akan jadi sangat lembab.
πŸ’– Serta merta nampak sangat glowing terutama bila berada di bawah cahaya.
πŸ’– Kulit jadi lembut.
πŸ’– Tak berminyak.
πŸ’– Berjaya menghilangkan kesan kulit kering dan menggelupas di tepi hidung saya.
πŸ’– Pakai dulu Cathy Doll Snail Bright Whitening Cream dan kemudian mekap, sapuan mekap akan jadi lebih mudah dan melekat baik di kulit.Hasil mekap akan nampak lebih smooth dan pori-pori yang terbuka disamarkan.
πŸ’– Saiz 50g, besar boleh tahan lama.
πŸ’– Harga berpatutan, berbaloi dengan saiz dan hasilnya.
πŸ’– Satu bonus bila packaging comel dan dapat menjaga kebersihan produk.


Untuk maklumat lanjut atau membeli, boleh check link yang saya bagi kat atas tadi.



Disclaimer:
Setiap review adalah dari pengalaman diri sendiri menggunakannya dan maklumat dari pengeluar.Hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.Setiap penggunaan atau percubaan adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri.Jika ada sebarang pertanyaan, maklumbalas dll, sila berhubung terus dengan penjual/pengeluar.



Terima kasih. 



1940's Inspired Makeup Ft Karmart Malaysia

Assalamualaikum.


Tutorial mekap kali ini Inspirasi dari mekap tahun 1940an menggunakan full produk jenama dari karmart seperti cathy doll dan baby bright.


Untuk maklumat lanjut atau pembelian produk dari Karmart:-
Website:https://www.karmarts.com.my
Facebook:https://www.facebook.com/karmartsmalaysia
Instagram:https://www.instagram.com/karmartsclubmalaysia



Sila pilih HD.Terima kasih kerana menonton dan jangan lupa subscribe ke youtube channel saya untuk video terbaru.Product list boleh check di description box video ni.


Tips & Info:-
πŸ’–Selalu bahasakan diri saya dan kami ja, tapi dalam video ni saya bahasakan diri sebagai 'i' sebab nak singkatkan voice over(sesiapa yang dah biasa dengan video saya jangan rasa i poyo nah.. haha).

πŸ’–Mekap tahun 1940an sangat simple dan natural.Ada yang saya ubah sedikit untuk disesuaikan dengan trend mekap sekarang, contohnya di bahagian kening.Boleh tengok video ni, sambil mekap sambil saya jelaskan sikit apa sebabnya ;)

πŸ’–Mekap ni natural dan tak over.Sesuai untuk mekap harian, ke tempat kerja dan jalan-jalan.

πŸ’–Boleh ringkaskan lagi step mekap ni supaya lebih cepat dibuat, contohnya shading tak perlu dua tiga kali seperti saya, boleh buat sekali saja atau tak perlu shading langsung untuk mekap harian.Sama seperti asas, boleh pilih untuk pakai salah satu sahaja samada powder cushion atau aura cream.Untuk kening pun sama, boleh lukis sekali saja tak perlu dua kali macam saya.

πŸ’–Karmart mempunyai produk mekap hinggalah ke skincare.Banyak pilihan, packaging yang comel dan paling penting berkesan.


Di bawah ni gambar hasil mekap kali ni.
.
.







Terima kasih.



Disclaimer!
Setiap penggunaan produk adalah di bawah tanggungjawab sendiri.Saya hanya review dan tunjukkan berdasarkan pengalaman diri sendiri menggunakannya dan maklumat dari pengeluar, hasilnya mungkin berbeza bagi setiap orang.Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 26 | Hari raya 2017

Assalamualaikum.


Akhirnya vlog raya saya bersiaran.Harap menonton dengan gembira,  LOL tu ja? bhahaha.


Pilih HD jangan lupa subscribe untuk video terbaru.




Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 25 | Persiapan raya.

Assalamualaikum.


Hallo, hallo! saya kembali dari demam yang panjang.Kali ini vlog sempena raya terpaksa dibahagi dua, persiapan dan hari raya, kalau tak, panjang sangat jadinya.So selamat menonton vlog persiapan raya 2017.Insyallah next, vlog hari raya pula.


Pilih HD.Maaf, banyak part low quality.Doakan saya dapat beli kamera baru cepat-cepat, amin.




Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 24 | Ramadan 2017

Assalamualaikum.


Sebab hari tu laptop tetiba rosak, jadi dikala orang lain dah simpan semua kenangan ramadan, saya baru nak terhegeh update pasal ramadan dan sewaktu dengannya.Maksud saya, tak boleh update awal-awal sebab laptop rosak( putar belit betul nak bercerita T__________T ).


Ramadan tahun ni hanya untuk edisi vlog saja ya, tak sempat nak buat edisi blog sebab sibuk merecord terlupa nak snap gambar, jadi tidak valid blog tanpa gambar.Macam la tak kenal saya yang mesti nak taruk gambar banyak-banyak tiap kali buat entry blog.Sila lah jamu selera eh! sila lah menonton vlog sahaja.


Pilih HD dan subscribe ke channel saya untuk latest video.
P/S: Selalu dapat mesej minta panjangkan vlog, naahhh yang ni panjang betul πŸ˜‚, harap tak terlena sewaktu menonton.Selamat menonton.



Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 23 | pre-ramadan, video recording, birthday surprise.

Assalamualaikum.


Hari ini hari ke 12 berpuasa, so how's your puasa so far? eceh annoying gila mukadimah dah tanya puasa orang, puasa sendiri taknak pulak kecoh-kecoh 😭


Sempena 12 hari berpuasa, nah saya update vlog terbaru buat isi masa lapang.Tengah bakar kuih ke, pasang pelita ke, boleh la tonton hilangkan bosan-bosan tuh.


Pilih HD dan subscribe ke chanel youtube zoeyzauyah supaya tak terlepas video saya yang terbaru.Selamat menonton.




Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 22 | organized my makeup, behind the scenes, anniversary.

Assalamualaikum.


Maaf telah menipu tanpa sengaja, konon nak update 3 vlog pada minggu ini tapi internet tak beri kerjasama maka terpaksa post vlog kedua pada malam ini yang hening dan syahdu dan..dannnn... ok cukup T___________T


Vlog terbaru belum sampai ke part berpuasa tapi takpe, asalkan ada muka minah kat atas ni pasti vlog akan menjadi ceria LOL.


Pilih HD dan subscribe chanel saya supaya tak terlepas tiap kali ada video terbaru.
Selamat menonton.


Terima kasih.